Mujeza

LATAR BELAKANG MUJEZA
Penubuhan


Syarikat Mujezat Al-Shifa untuk General Trading ditubuhkan pada tahun 1995 dan mempunyai reputasi perintis di dunia makanan. Ia bermula dengan aktiviti eksport dan pembungkusan makanan kesihatan dan makanan alami iaitu madu, minyak, teh herba, teh hijau, dan cuka. Kepelbagaian produk bertambah dalam beberapa tahun sehingga mencecah 200 jenis produk yang merangkumi herba, kekacang, biji-bijian, makanan tin, dan akhirnya makanan sejuk beku. 120 Pusat jualan terdapat di Kuwait. Di luar Kuwait, kuasa telah diberikan kepada sejumlah agen perdagangan di negara-negara Teluk, di samping untuk menyertai dalam pameran makanan antarabangsa.

Kini, lebih daripada 200 pekerja bekerja di Mujezat Al-Shifa Company. Syarikat ini mempunyai 5 Ibu pejabat dan 3 daripadanya adalah pejabat serantau yang bertempat di Dubai, Kuwait, dan Jeddah yang menyediakan sumber-sumber baru untuk memenuhi keperluan pasaran mereka dan cawangan di Kuala Lumpur,Malaysia didirikan untuk memenuhi pasaran Asia tenggara.Di samping itu, syarikat merasmikan pejabat ke benua Afrika di Afrika Selatan untuk memenuhi pasaran di benua tersebut.

Sementara itu, pejabat cawangan di Virginia,Amerika Syarikat berfungsi untuk menyediakan bekalan dan liputan pasaran yang relevan. Selain itu, Cawangan baru berada dalam proses di Mesir, Syria dan India. Syarikat ini mengeksport produk mereka melalui sokongan daripada wakil syarikat dan pengedar, pasaran berdasarkan data peruntukan untuk 40 negara di lima benua, diharapkan dapat mencapai 60 negara pada akhir tahun 2010 .

Syarikat ini bertujuan untuk mendirikan nama dagang (Mujezat Al-Shifa) melalui puluhan media dan kempen pemasaran. Keluasan pejabat syarikat bertambah lebih dari 400 meter persegi, dengan kontrak simpanan dengan gudang syarikat "Agility" awam. Syarikat telah menerima sejumlah sijil penyeliaan baik dari institusi kewangan yang telah bekerjasama selama bertahun-tahun sebagai penegasan terhadap ketelusan di atas prestasi kewangan dan komitmen yang tinggi.

Kuwait Finance House dianggap sebagai salah satu pemacu paling berjaya dan penting bagi syarikat kerana kemudahan kredit dan perkhidmatan pengumpulan dengan koperasi, pengedar terbesar produk syarikat kami. (Mujezat Al-Shifa) telah menerima sejumlah pentadbiran / pengurusan antarabangsa, industri, dan sijil kesihatan yang berkualiti dari organisasi-organisasi khusus untuk produknya, terutamanya ISO dan HACCP. Ini berdaftar dengan American Food Administration, dan rakan niaga Jerman. Ia mempunyai kontrak dengan Syarikat Tareq Al-Ghanem, yang mengawasi sistem mekanikal paling maju di gudang, perakaunan, dan pengurusan. Syarikat ini juga menerima banyak anugerah kehormatan di atas sumbangan untuk kegiatan sosial dan program.

   

FASA PEMBANGUNAN

Produk Madu Lebah

Menjual madu di pasaran kami secara tradisionalnya adalah hobi bagi mereka yang mempunyai minat yang mendalam terhadap madu. Penjual ini sangat taksub untuk mendapatkan sikat madu, menuainya dalam jumlah yang terhad, dan menjualnya kepada sebilangan orang. Ketika madu Mujezat Al-Shifa memasuki pasaran tempatan dalam bentuk bekas dan ia sesuatu yang baru dan jarang sekali, ini menjadikannya popular di segenap lapisan masyarakat.

Setiap bekas terdapat janji dan komitmen untuk memberikan hadiah 3 ribu dolar kepada sesiapa sahaja yang boleh membuktikan setitik kerosakan dalam mana-mana bekas madu Mujezat Al-Shifa di makmal pakar analisis yang diakreditasi oleh Kementerian Kesihatan. Perjanjian itu membantu mengukuhkan kepercayaan pelanggan dalam produk Mujezat Al-Shifa, sehingga menjadi pelopor dalam industri ini yang kemudian memasukkan manfaat royal jelly berkhasiat dan bernutrisi tinggi. Yang paling penting dari yang royal jelly, "Aekbar" serbuk sari, dan lain-lain bahawa orang boleh membeli hari ini di pasaran dan kawasan di mana kami beroperasi.

Minyak Asli

Dengan perluasan pangkalan pelanggan Mujezat Syarikat Al-Shifa, banyak pelanggan menyatakan keinginan mereka yang kami menyediakan produk-produk minyak asli, terutama di kalangan orang-pelanggan yang berminat di bidang kesihatan dan makanan alami. Mereka menemukan tujuan mereka dalam produk madu kami, dan mendapatkan kami untuk menyediakan mereka dengan produk lain yang berasal dari asal-usul budaya Islam dan Arab.

Setelah kajian yang luas, kami memutuskan untuk masuk ke dalam dunia minyak alami pada tahap yang sesuai dengan reputasi syarikat dan kepercayaan umum dalam produk-produknya. Kami meneliti sumber daya kami dipercayai selama satu tahun penuh sehingga kami menyajikan produk minyak pertama alami untuk pasaran kami. Awalnya, kami mulai dengan minyak Palestin, kemudian mengikutinya dengan Jordan, dan akhirnya minyak Syria.

Seiring waktu, permintaan pelanggan produk ini meningkat, kerana produk ini telah dikenali di pasaran kami berdasarkan kajian pasaran telah kami lakukan. Kami berharap bahawa produk minyak akan menyaksikan lompatan kualitatif dalam tahap berikutnya, dalam peningkatan yang diperkenalkan oleh syarikat, dan menandatangani sejumlah kontrak dengan sumber-sumber baru yang akan menambah keunikan dan manfaat dari produk-produknya.

Herba dan Teh Hijau

Dalam masa beberapa tahun, perniagaan kami berkembang dengan memasarkan teh hijau yang diperkenalkan sebagai salah satu produk kesihatan gizi yang paling penting untuk menjadi popular di kalangan pelanggan-pelanggan kami kerana keyakinan mereka yang mendalam dalam menjaga kepentingan dan manfaat kesihatan.

Dengan itu, syarikat mula untuk menyediakan teh hijau dalam pek percubaan yang diedarkan di pasaran. Ketika kami mengesan kepantasan pek percubaan yang habis terjual, kami mula menyedari impak nama kami kepada orang ramai, dan kami diberi kepercayaan oleh pelanggan kami, dan betapa besarnya cabaran yang kami hadapi.

Dalam hal ini, kami perlu menyedari harapan mereka dan meningkatkan tahap kepuasan mereka dengan produk kami. Kami mula menawarkan jenis teh alami di pek kemas dengan baik dan bebas dari rasa tiruan dan kontaminan pertanian. Sebuah perbandingan sederhana dengan jenama yang dijual di pasaran kami sudah cukup untuk menunjukkan kepada pemerhati, nilai tambah yang ditawarkan oleh produk Mujezat Al-Shifa.

Cuka Asli diekstrak daripada Epal

Produk alami terkini kami memutuskan untuk melancarkannya di pasaran di atas permintaan yang tinggi daripada pelanggan kami iaitu cuka asli. Produk ini membawa kami lebih banyak masa untuk menyelesaikan berbanding dengan produk yang sedia ada, karena status kita sekarang sibuk dengan pelanggan kami tidak membolehkan kami untuk menyediakan sesuatu yang kurang dari apa yang akan menyatukan status ini tinggi.

Setelah lima tahun usaha yang terus menerus, kami dapat mencapai apa yang kami harapkan dengan produk cuka asli yang kami percaya dapat memenuhi harapan dan aspirasi pelanggan kami dan mereka yang berminat pada produk ini dari sumber yang berkualiti tinggi, dan itu adalah kerana kepercayaan syarikat kami dalam hak-hakpelanggan kami berhubung dengan kesetiaan dan kepercayaan bahawa mereka diberikan kepada kami selama bertahun-tahun.

Makanan Komprehensif (herba - kekacang - buji-bijian - makanan tin - makanan beku)

Dengan demikian nama Mujezat Al-Shifa telah ditubuhkan dalam industri makanan, dan produk kami mulai tersedia di pasaran tempatan dan serantau. Hari ini, produk kami boleh didapati di lebih dari 120 outlet. Setiap bulan kami memasuki pasaran baru dan membuat kajian tentang langkah baru, sehingga peluang muncul dengan sendirinya untuk berkembang di pasaran makanan komprehensif. Kecenderungan ini ditegaskan selepas pembukaan pejabat cawangan Dubai dan pasar borong di Kuwait dan Jeddah.

Al-Farouqi menyertai dalam beberapa pameran makanan antarabangsa untuk tujuan mencapai sumber-sumber yang akan membezakannya dari para pesaingnya di pasaran. Syarikat menemukan tujuan dalam beberapa produk, khususnya herba, kekacang, biji-bijian, bertin dan makanan sejuk beku. Ini merangkumi banyak cabaran yang dikenakan oleh permintaan pasaran dan fluktuasi, terutama dalam beberapa tahun ini. Kami percaya bahawa Syarikat Mujezat Al-Shifa mempunyai pengalaman dan kepercayaan yang membolehkannya untuk terus membangun dan bertindak dengan menjanjikan peluang di pasaran, yang mana mencapai keseimbangan yang adil antara kualiti dan harga, dan menyediakan produk-produk di pusat-pusat yang hampir dengan pelanggan kami.